Första blogginlägget är här! Vilka är vi?

Dalahästar Kurbits Lena Persson Om oss Produkter

Hej på er! 

Ja då sitter jag här och ska skriva mitt första blogginlägg på min nya fina webshop 🤗 Jag vill först tacka min dotter som hjälpt mig så otroligt mycket!
-Tusen tack för allt jobb du lagt ner för min skull med min nya webshop som nu är igång!

Hon sa ”Du skulle ju ha haft en blogg också! Så att du kan berätta lite vad du gör och vad som är på gång. Du gör ju så otroligt mycket fint och borde visa upp det mer.” - Jahaaa...hur skulle det funka då?
-Det hjälper jag dig med. Skriv och berätta lite om dig själv och hur det började... Ja men då gör jag ett försök då!

Det började faktiskt med att vi var 3 tjejer som älskade att skapa och måla och träffades lite av en slump 1998. Vi ville alla starta eget och jobba med det vi älskade. Den 4 februari 1999 slog vi upp portarna till Borlänge Centrums första Hantverksbutik.

Sedan ca 12 år tillbaka driver jag butiken själv och numer har jag stor hjälp av Therese som jag anställt och som jobbar 50%. Vi har en ateljé i anslutning till butiken där vi dagligen målar efter de önskemål vi får från er kunder. Vi försöker alltid överträffa kundernas förväntningar, därför utvecklas vi och nya produkter och mönster skapas hela tiden.

Jag har under åren som gått designat och tillverkat massor av produkter och bland alla dem så är det några som sticker ut, som jag är extra nöjd med. De är alla speciella på det vis att de skapats av mig och inte kan misstas som kopior av det någon annan skapat. Ibland kan jag faktiskt stanna upp och känna mig lite stolt över fina saker som jag skapat. Men framförallt känner jag en tacksamhet över att ha möjlighet att ha den här verksamheten som mitt jobb, jag lever verkligen min dröm 🥰


Min första riktigt lyckade produkt var 3-tofs mössorna. Jag sydde i fleece som jag importerade från England och fodrade med tunt och smidigt ulligt foder. Varje mössa var unik och sydd i färger efter barnens vinteroverall. Till slut hade vart och vartannat barn den mössan i mina barns skolklasser 😅 jag ska försöka leta fram en bild och visa den senare!

Några av mina favoritprodukter just nu är helt klart mina målade muggar med era favoritlag på! (Du hittar dom här om du vill se dom: https://alvan.se/collections/vara-populara-lagmuggar-andra-supporter-produkter ). Det är en produkt som är rolig att skapa!

Jag tycker också det är kul att hans måla kurbits! Där utvecklas jag för varje gång jag får måla och man kan ta ut svängarna i nya fina mönster och färger hela tiden. Du kan se lite kurbitsprodukter här: https://alvan.se/collections/kurbits


Jag hoppas att du vill följa mig och se vad som kommer härnäst. Än jobbar min hjärna kreativt vare sig jag vill eller inte!

Tillåt dig att skapa utan att ha ett mål..... det är då du kommer in i ett flow som tar dig in in i den riktiga skaparglädjen som suddar ut tid och rum.
Vill du ha hjälp så låt oss skapa något unikt tillsammans! ❤️

- Älvans Hantverk: Kurbits, dalahästar, doppresenter, bröllopspresenter, ljusstakar, inredning, smycken och barnrum -


Nyare post